«

«

Pro 07

Vítězství, které body nepřineslo

5.12.2015 SK Sršni Kutná Hora – Amazonky Kladno 10:4 (2:1,4:1,4:2). V sobotu přivítali dorostenci na domácím ledě dívčí tým Amazonky Kladno. Utkání se sice hrálo v rámci dalšího kola KLD, bylo však vedeno jako přátelské a Sršni si tak do tabulky nemohou připsat tolik potřebné body.  Amazonky (řecky Ἀμαζόνες, latinsky Amazones) byl v řecké mytologii mytický národ bojovných žen. Kladenské Amazonky sice nebyly mytické, ale rozhodně byly bojovné, což dokazovaly po celý zápas. První šanci zápasu si vypracoval Fíša, když hned v prvním střídání bez problémů ujel hostující obraně, ale soupeřovu brankařku nepřekonal. Z první branky se tak radovaly Amazonky, když v 5. minutě lehkou tečí dokázaly využít svou první přesilovku. Z vedení se soupeřky neradovaly dlouho, protože za necelou minutu se dokázal prosadit sváteční střelec v dresu Sršňů Tomáš Zika a z bezprostřední blízkosti srovnal na 1:1. Amazonky byly hokejovější, ale domácí je dokázali přehrávat hlavně díky lepším fyzickým předpokladům. Vytvářeli jsme si velké množství brankových příležitostí, které jsme však nedokázali proměňovat. Ve 13. minutě zvýšil na 2:1 Dýťa, který tečoval střelu Honzy Kopeckého od modré čáry. Příležitosti, které si vypracovaly soupeřky zlikvidoval Peky v brance a do kabin jsme odcházeli s jednobrankovým náskokem.

Druhou třetinu jsme začali dobře, když Bachťa po 33 sekundách zvýšil na 3:1. Soupeřkám se ale podařilo ve 26. minutě díky našemu laxnímu bránění snížit na 3:2 a série vyloučení na naší straně zbrzdila trochu tempo hry. Ve 35. a 38. minutě skóroval konečně Fíša, když jednou mu přihrával Machajda a jednou Dýťa. V poslední minutě druhé části hry vystihl Machajda rozhrávku soupeřek a ve vlastním oslabení zvýšil na 6:2.

Poslední třetina se odehrávala v relativně poklidném duchu (v naší obraně bylo toho klidu někdy až příliš), ve 49. minutě skóroval Fíša na 7:2, v 52. Bachťa, svou druhou brankou v zápase, na 8:2, Amazonky snížily na 8:3, za necelou minutu vstřelil svou druhou branku také Dýťa na 9:3, v 56. Amazonky za přispění našich „bránících“ hráčů korigovaly na 9:4. Poslední slovo měli nakonec domácí, když 18 sekund před koncem Dýťa ideálně našel před branku Fíšu, který svou čtvrtou brankou v utkání stanovil konečné skóre na 10:4.

Branky a nahrávky:  6. Zika, 13. Dytrych (Kopecký), 21. Bachtík, 35. Fišar (Macháček), 38. Fišar (Dytrych), 40. Macháček, 49. Fišar (Dytrych), 52. Bachtík (Dytrych), 54. Dytrych (Fišar), 60. Fišar (Dytrych)

Vyloučení: 7:4

Využití: 0:1

Oslabení: 0:2

Sestava: Pekař – Fišar, Macháček, Dytrych – Jestříbek, Zika, Kratochvíl – Link – Bachtík, Hladík – Brich, Kopecký



 
-oldaf-