«

«

Bře 09

Sladká tečka na závěr

Sobota 7.3.2015 HK Kralupy nad Vltavou – SK Sršni Kutná Hora 3:4 (2:2,0:0,1:2) Poslední mistrovské utkání letošní sezony odehráli Sršni na ledě celkově druhého týmu soutěže v Kralupech. S tímto soupeřem jsme v průběhu sezony prohráli všechna tři dosavadní utkání a obvzlášť mrzela prohra 3:2 ze soupeřova ledu, kdy jsme inkasovali rozhodující branku necelé tři minuty před koncem zápasu.Po příjezdu do Kralup museli trenéři vyřešit zapeklitý problém, protože oslavenci, Tomášové Zíka a Fišar ml., si svorně zapoměli doma dresy a tak musel Fífa do branky v červeném dresu s netradičním číslem 5, Fíša si vzal jeho dvojku a Zigy měl zapůjčený tréninkový dres od domácích. Trenéři měli k dispozici 12 hráčů a tak se Fíša s Machajdou točili v centru tří útoků a v obraně nastupovali dvě kompletní dvojice.

V první třetině si Sršni zřejmě vzpoměli na poslední zápas proti Žebráku, kdy vstřelili čtyři branky v oslabení a Fíša v 5. minutě při vyloučení Robina Míška vyvezl puk z vlastního pásma až před branku soupeře, kde mu sice zakončení nevyšlo, ale připravil tak jednoduchou branku Hríbovi, který pohodlně zasunul do branky puk ležící vedle brankařových betonů. O minutu později jsme vedli již 0:2, když Venca Kadleček nádherně tečoval střelu Bachtíka a nedal tak brankařovi šanci. Oba týmy si vytvářely šance, ale žádná z nich nevedla k brance. Teprve ve 12. minutě se puk nešťastně odrazil od brusle našeho obránce ze středního pásma přímo do jízdy domácího útočníka, který bez problémů překonal Fífu a snížil na 1:2. V 15. minutě jsme pustili do zakončení domácí a ti srovnali na 2:2.

Druhá třetina začala velkou šancí Dýti, který si najel za obranu domácích, ale tváří v tvář brankaři neuspěl (bohužel pro Vojtu to v tomto zápase nebylo naposled). Druhá třetina byla vyrovnaná, z naší strany se především Hríba několikrát doslova prodral po své pravé straně do zakončení, ale ani jeden ze soupeřů neskóroval. Domácí hráli mnohdy za hranicí tvrdosti a rozhodčí jejich nečisté zákroky často přehlíželi. Tím jsme se naštěstí nenechali zaskočit a udrželi do konce třetin nerozhodný stav.

V polovině poslední třetiny se v přesilovce Dýťa opět dostal po přihrávce Miloše Konečného za obranu soupeře, ale brankař včas zareagoval a vypíchl mu puk, k němu se ale dostal dřív než obránci Fíša a přivedl nás opět do vedení 2:3. Naše radost netrvala dlouho, protože za necelou půlminutu soupeř zachytil naši rozehrávku ve středním pásmu a se štěstím vyrovnal na 3:3. Hosty ani toto rychlé vyrovnání nezlomilo a dál bojovali. Dýťa se několikrát ocitl sám před gólmanem, ale střeleckou smůlu se mu protrhnout nepodařilo. V 58. minutě Hríba vybojoval v rohu puk, naservíroval ho před branku Machajdovi, který vyslal na brankaře střelu, která nebyla ani přesná, ani prudká, podstatné však je, že i když všichni včetně brankaře hledali puk někde před brankovištěm, ten skončil v brance a vedi jsme 3:4. Domácím jsme svou hrou umožnili odvolat brankaře až 5 sekund před koncema a to na vyrovnání nestačilo. Domácí si své zklamání chtěli ještě po skončení zápasu spravit v pěstním souboji, ale bohužel pro ně si vybrali Miloše Konečného a Dominika Bachtíka a i na tomto poli zůstali poraženi…

Branky a nahrávky: 5. Hríbik (Fišar ml., Bachtík), 6. Kadleček (Bachtík, Hríbik), 50. Fišar ml. (Dytrych, Konečný), 58. Macháček (Hríbik)

Sestava: Wagenknecht – Kadleček, Fišar ml., Dytrych – Koubský, Macháček, Hríbik, – Fišar st., Zíka – Konečný, Bachtík – Míšek – Kratochvíl

-oldaf-