«

«

Úno 28

Disciplinovaný výkon nás dovedl k vítězství

      V neděli 23.2.2014 jsme od 14:00 hodin odehráli v Benátkách nad Jizerou mistrovské utkání krajské ligy přípravek r. 2004. Po opravdu hodně nevydařeném utkání z minulého týdne jsme nevěděli, co týdenní psychická rekonvalescence s mužstvem udělá. V kabině kluci vypadali celkem v pohodě, ale kolikrát jsme tento klid před zápasem viděli a nakonec na ledě to byla děs a hrůza. K utkání jsme nedorazili opět kompletní. Tentokrát nám chyběl druhý gólman Tomáš Platonov a kapitán David Zvěřina. Kapitánské „C“ převzal k tomuto utkání Mates Hájek, který svou úlohu splnil do puntíku.

     Utkání bylo zahájeno z obou stran rozvážně a bojovalo se zejména o střed hřiště. Pozitivní zjištění bylo, že naši kluci nepropadávali v osobních soubojích a snažili se o každý i ztracený puk bojovat. Kombinace měla zejména od první pětky hlavu a patu a docela se na to dalo i koukat. V této přetahované se čekalo na první gól. V této fázi jsem se obával, abychom neinkasovali jako první, protože bylo jasné, že kdo dostane banána bude v dost velké psychické nevýhodě. Naštěstí tento tropický plod přijal za vlastní soupeř. V osmé minutě jsme soupeře zatlačili do defenzívy v jeho obrané třetině, Naty Brichová od modré našla přesnou přihrávkou po ledě na pravé straně Lukyna Seckého a ten bekhendovou žabičkou přes dvě hokejky naservíroval jasnou gólovku pro Šímu Pokorného, který nabídku neodmítl a k levé tyči v čase 07:40 rozjásal naše fanoušky. V desáté minutě opět Lukyn tentokrát z levé strany přihrál zase Šímovi před branku soupeře a bylo to 0:2. V čase 12:13 vystřelil Lukyn z kruhu, brankář sice betonem kryl, ale důslednost našeho centra slavila úspěch a po dorážce k pravé tyči to bylo již 0:3.

     Druhou třetinu jsme zahájili opět famózně. Hned v první minutě vystřelil Lukyn gólman kryl, ale další důslednost v zakončení tentokrát v podání Máti Hájka k levé tyči znamenala vedení již 0:4. O necelou minutu později jsme mohli vedení navýšit, protože po faulu u mantinelu na Lukyna Seckého jsme hráli přesilovku, ale bohužel nic z ní nebylo. V čase 23:16 putoval na hanbu pro změnu Pavel Ježek za podražení, ale toto oslabení jsme ubránili. Ve 26 minutě pláchl našim obráncům na půlce centr soupeře a snažil se zakončit k levé tyči. Jenda Koleček sice kryl, ale rozhodčí zapískal a signalizoval dosažení branky. Dle našich hráčů i gólmana byl puk, však jednoznačně ještě kousíček před brankovou čárou. Tuto verzi potvrzuje i použitá dostupná technika, jež situaci zdokumentovala. Puk je vidět pouze před brankovou čárou, nikoli za ní. Náskok jsme však měli luxusní, a proto jsme celou věc přešli bez bouřlivějších reakcí. Soupeř nám však následně minutu a půl před druhou sirénou zasadil ještě druhý úder, kdy trojice soupeře rozebrala naší obranu a nikým nekrytý útočník soupeře s přehledem zakončuje a snižuje na 2:4.

     Na začátku třetí třetiny se lámal chleba. Další úspěšný zásah Benátek by byl již hodně nepříjemný. Po odehraných 23 sekundách ještě ke všemu putoval na trestnou Šíma Pokorný za podražení. Sršni však nepolevili, bojovali a oslabení ustáli. Prakticky po skončení našeho oslabení jsme se vnutili do útočné třetiny, Tom Knížek vystřelil od modré, Lukyn Secký skvěle tečoval a gólman ještě lépe kryl. Další důslednost a touha dát branku slavila opět úspěch, protože Lukyn si svojí teč a vyražený puk dojel a sám dorazil 2:5. Tato branka nás viditelně uklidnila a v čase 35:26 se mohl Šíma Pokorný  ještě jednou radivat po skvělé střele, kterou gólman soupeře postřehl až za svými zády 2:6. V této fázi si myslím, že bylo již o vítězi rozhodnuto a to ještě ve 38 minutě ujel obraně Lukyn Secký, namířil si to k soupeřově svatyni z levé strany vystřelil, ale jeho střela jen rozezněla pravou Benáteckou tyč. Pět minut před koncem utkání jsme před vlastním gólmanem vyrobili ukrutnou hrubku a útočník soupeře se najednou před Jendou sám musel bát a tak střelou pod horní tyč snížil na konečných 3:6. Utkání jsme následně dohráli již bez větších problémů a tak jsme se mohli po závěrečné siréně radovat z vítězství.

 

HC  Benátky   :   SK Sršni Kutná Hora   3  : 6  (0:3; 2:1; 1:2)

Branky (asistence): 07:40 Pokorný (Secký) 0:1;   09:45 Pokorný (Secký) 0:2;   12:13 Secký (bez as.) 0:3;   15:23 Hájek (Secký) 0:4;   25:32 1:4; 28:31 2:4;   31:45 Secký (Knížek) 2:5; 35:26 Pokorný (bez as.) 2:6;   39:38 3:6

Vyloučení: 3 : 3

Využití:  0 : 0

Střely na branku:  20 : 28

Sestava:

G. Jan Koleček

Matěj Hájek – Lukáš Secký – Šimon Pokorný – Natálie Brichová – Tomáš Knížek

Denis Čížek – Vojtěch Hamsa – Vojtěch Matějka – Matěj Šváb – Jáchym Pražák

Petr Hrubý – Josef Komárek – Pavel Ježek

Nicolas Balvín

Trenér: Michal Procházka

(LiK)