«

«

Čvc 02

Klapka – sezóna 2013/2014 potřetí (video)

 Tak nějak takhle to letos probíhalo, nebo spíš ještě probíhá, protože jarní příprava nám končí až příští týden. Nicméně malé ohlédnutí a především nástřel toho co je před námi si můžeme dovolit již dnes.
   Především Vám chci poděkovat za přístup, nasazení a v drtivé většině i vzornou docházku. Uvědomuji si, že tréninky jarní přípravy jsou všeobecně neoblíbenou součástí přípravy především pro svůj dril a palčivou bolest uvolňujícího se laktátu, zvláště ze začátku, než si tělo zvykne a adaptuje na zátěž. Ovšem zažívat nepříjemné pocity, kdy to bolí, není nutné jenom k zesílení a zdokonalení těla, ale je i zkouškou kvality vašeho odhodlání dosáhnout na své cíle. No a přiznejme si, že z nepálených cihel kvalitní dům prostě nepostavíme.
   Nechci zde konkrétně rozebírat výkonnostní schopnosti jednotlivých hráčů, protože kdo má skutečný zájem, může se mě kdykoliv zeptat, ale především najde většinu odpovědí v sekci „Výkonnostní testy“ na našem webu. Neodpustím si ale pár vět z globálního pohledu. Zcela na rovinu a pragmaticky jsme letos v testech dosáhli jako tým nejslabší výsledek za poslední roky. Je to samozřejmě dáno především tím, že hráči, kteří v posledních letech zvedli laťku opravdu hodně vysoko, jsou dnes již v juniorce a dále pak věkovou skladbou týmu, kdy máme pouze minimum hráčů nejstaršího ročníku. To je prostě fakt a v letošní sezóně proto budeme jeden z nejmladších týmů soutěže. Tohle se ovšem může vykompenzovat pouze nesmírným odhodláním, chutí se zlepšovat a obětavostí, což jsem naštěstí u některých v jarní přípravě shledal. A to je pro mě asi ten nejdůležitější a nejpozitivnější výstup z právě končící přípravy.
   Jinak dílko, které vzešlo z dílny vrchního galejníka Síry, jsem zde umístil především proto, abyste měli nějakou vzpomínku na letošní jarní přípravu, ale taky si uvědomili, kolik dřiny a potu vás stálo zlepšení kondice na současný stav. Byla by proto věčná škoda, vše co jste natrénovali teď promrhat jenom sezením u počítače a televize. Zkuste proto i o prázdninách věnovat část svého času sportu tím, že si půjdete zaplavat, projet na kole, zaběhat, nebo zahrát s kamarády fotbálek. Pro ty, kteří budou mít zájem si dojít zatrénovat na zimák třeba do posilovny, možnost přístupu určitě vždycky zajistím. Zkuste se tedy sami mezi sebou domluvit a něco vymyslet, já to jistě podpořím.
   Jinak oficiálně se opět setkáme v pondělí 5.8.2013 v 17.30 hod., kdy rozběhneme letní přípravu. V měsíci srpnu budou tréninky ve stejných termínech jako doteď, tedy pondělí, úterý, čtvrtek od 17.30 do 19.00 hod.. Jejich zaměření, ale bude již trochu odlišné, protože v tomto předsoutěžním období dáme více prostoru hře a herním cvičením. Samozřejmě respektuji fakt slabší docházky, protože budete na různých dovolených. Doufám ale, že ti, kteří budou momentálně doma, dorazí a zpestří si prázdninové volno hokejovým tréninkem.
   Na soustředění, kterým zakončíme letní přípravu, je zatím přihlášeno 9 hráčů, což není špatné, ale do ideálního, tedy plného stavu, přeci jenom pár lidí ještě chybí. Já ale doufám, že tito borci dodrží svoje slovo a skutečně s námi nakonec pojedou.
   No a po návratu z Úsvitu u Telče již budeme stát na prahu soutěžního ročníku 2013/2014, abychom společně rozjeli 14.9.2013 ten žlutočerný vlak do prvního kola KLD. Na trati by v tomto ročníku měly být týmy – SK Sršni Kutná Hora, Spartak Vlašim, HC Rakovník, SK Černošice, Slavoj Zbraslav, TJ Slavoj Velké Popovice, TJ Spartak TOS Žebrák, HC Junior Mělník, HC Poděbrady, HK Kralupy n/Vlt.. Jak sami vidíte soupeřů je dost. Někteří jsou již ostřílení kozáci v KLD, jiní staronoví účastníci a někteří úplně noví a neznámí. Tento ročník tedy slibuje zajímavá překvapení i prestižní souboje plné napětí, hezkých gólů, krásných zážitků a já věřím, že to vše i s vaším přičiněním.
   Závěrem ještě upozorním, že náš web brzy uvítá 100.000 návštěvníka, což je vzhledem k jeho krátké minulosti a lokálnímu zaměření skutečně zajímavý úspěch. Rozhodl jsem se proto posunout ho zase o kousek dál a právě proto připravuji pár novinek, které budu postupem času odhalovat. Tu první už mám ale nejenom v hlavě, a proto ji v dohledné době vetknu na naše stránky, abychom si zpříjemnili okurkovou sezónu. Tímto se s Vámi loučí bezejmenný žurnalista, administrátor a trenér. Děkuji všem, kteří dočetli až sem, přeji krásné prázdniny plné slunka s pohodou a jestli se i vy těšíte jako já na vás, tak to nemá chybu.
– Pavel Sirotek-