«

«

Úno 26

Poslední „mistrák“ sezóny s letošním mistrem

Sršni Kutná Hora – Slavoj Zbraslav 3 : 6 ( 1:1, 0:1, 2:4 )

 Vzhledem k rodinným okolnostem, mě trenér požádal o napsání hodnocení zápasu, kterého se tímto ujímám, jako neplánovaného nouzového řešení. Pokud by někomu chyběl vtip a přehled, na který jste zvyklí od trenéra, určitě ještě budete mít možnost se s jeho texty na těchto stránkách setkat.
  Rozlosování soutěže nám určilo na poslední mistrák letošní sezóny vítěze ligy dorostu, pražský tým Slavoj Zbraslav. Tým, který v soutěži zvítězil s jasnou převahou a titul si zajistil s předstihem několika kol.
Přesto můžeme hrdě prohlásit, že jsme byly prvním týmem, kdo jim letos sebral body, když jsme je na jejich domácím ledě porazili 5:2!
 Ještě před zápasem dostali naši hráči malý perníkový dárek od paní trenérové Veselé ze Zbraslavi, jako poděkování
za naše výkony ve společných zápasech. Před minulým zápasem jsme zbraslavským přivezli šampus, aby si mohli připít na oslavu úspěšné sezóny.
V týmu Scorpions Select, který v loňském roce založili právě zbraslavští kvůli účasti na mezinárodním turnaji LEKOV v Plzni, hrálo několik našich borců, proto ty drobné oboustranné drobné dárky spřátelených lidí obou týmů.
 Počet hráčů i jejich věk byl jasně na straně soupeře, na naší pak tradiční dvě lajny a snad i chuť užít si poslední letošní mistrák.
Zápas začal hvizdem hlavního rozhodčího v neděli v pravé poledne.
Přestože proti nám nastoupil již jistým MISTR letošní soutěže, drželi jsme s ním krok a chvílemi jsme byli i lepším týmem. Kombinačně dobře hrála tradičně naše první lajna a vytvářela si zajímavé šance. Druhá lajna chvíli hledala správné uspořádání na ledě, Láďa se proto mohl uřvat, a chvíli i ujezdit, aby herní deficit spoluhráčů nahradil.
V 5. minutě jsme dostali výhodu přesilovky, byl to však soupeř, který byl během ní lepší a nás vlastně k ničemu pořádnému nepustil.
V průběhu 13. minuty nám předvedl svoje individuální schopnosti hráč s č. 14, ovšem v bílozeleném drezu. Štěpán Veselý sebral puk Pavlovi a protáhl se s ním až k Davidovi, kde velmi sebejistě zakončil a otevřel tím skóre dnešního zápasu.
Gól  soupeře nabudil a zejména jejich první lajna nám vydatně zatápěla. Dostali nás do útlumu, rozhodili naši kombinaci a přesto všechno jsme dokázali, k údivu našemu ale hlavně soupeřovu, skórovat. Odpověď jsme našli v poslední minutě třetiny, když poslal Dominik puk na Pavla do rohu, který od mantinelu namířil před bránu, kde byl připravený Michal a tečí překonal soupeřova gólmana.
Po první třetině byl tedy výsledek přijatelný a dával šance do další třetiny.
 Druhá třetina byla herně hodně vyrovnaná, myslím, že náš výkon se zvedl a určitě i z tribun vypadal zápas jako pěkný hokej. Šance se střídaly z jedné strany na druhou, ale gól ne a ne padnout.
Při rozehrání buly v útočné třetině nám potom všem zatrnulo, když Mates vyrazil na odražený puk a byl nekompromisně sražen k zemi obráncem soupeře. Nejednalo se o zákeřný zákrok, ale velmi důrazný a nečekaný. Po krátkém poležení si Matesa na ledě mu pomohl soupeř na střídačku. Po ošetření a vynechání několika střídání se však s naraženým kolenem a odřeným čelem od nárazu vrátil Mates do zápasu se slovy „je letošní poslední, chci si ho užít, to dám“.
 Pak byl, ve dvacáté minutě, v jednom ze soubojů u mantinelu výrazně atakován Dominik (několik okamžiků z této situace se mi podařilo vyfotit). Situaci rozhodčí ponechal bez zásahu, což Dominik okomentoval po svém. Rozhodčí „vytáhl“ panenku a letošní čtvrtá desítka pro Dominika byla na světě!
To, že se jednalo o zcela klíčové vyloučení zápasu jsme měli možnost poznat velmi rychle.
Jen několik sekund trvalo soupeři, než naše rozhození potrestal vedoucím gólem do šatny. A to nebylo zdaleka všechno …
Třetí třetina tak měla rozhodnout o dělení posledních mistrovských bodů.
Soupeř, vědom si našeho oslabení, na nás vlétl a po pár minutách mu to přineslo ovoce. Ve 45. minutě navýšil skóre na 1:3 a pak dokonce, ve 49. minutě, přidal další dva přesné zásahy. Z dosud vyrovnaného zápasu se rázem stala partie vedená hostujícím týmem.
Krátce po návratu Dominika z trestné lavice to byl on, kdo rozehrál na Matesa, od kterého doputoval puk k Michalovi, který korigoval na 2:5. V tu chvíli jsem věřil, že se dokážeme zvednout a nedat soupeři body zadarmo, ale za necelé dvě minuty mě soupeř usadil šestým gólem.
Poslední gólovou akcí zápasu byl únik Matesa, který po najetí z levé strany trefil přesně nad rameno gólmana
a stanovil tak konečný výsledek zápasu na 3:6.
 V tomto zápase jsme nepodali zdaleka tak dobrý výkon, jako v předchozích 3-4 utkáních, které jsme dokázali vyhrát. Soupeř byl dneska nejen ve větším počtu, ale hlavně měl větší chuť do hry a nepochybně měl motivaci
nám vrátit prohru z jejich domácího ledu a taky se naladit na výherní vlnu před kvalifikací o LSD, která ho čeká od 15. března.
1.       třetina
0:1  12:25  Veselý
1:1  19:27  Šváb M., Švejda, Jiráň
2.       třetina
1:2  39:32  Báča, Soukup
3.       třetina
1:3  44:29  Tureček, Soukup
1:4  48:06  Kasík
1:5  48:41  Soukup, Veselý
2:5  50:26  Šváb M., Jelínek M., Jiráň
2:6  52:20  Soukup, Báča, Veselý
3:6  57:44  Jelínek M., Šváb L.
Sestava:
brankaři: Jelínek David
obránci: Švejda, Brabec, Šváb Láďa, Konečný
útočníci: Jiráň, Jelínek Mates, Hríbik, Červinka, Fišar, Lederer, Schmidt
branky:      Šváb Michal 2x, Jelínek Mates
asistence: Jiráň 2x, Švejda, Šváb Láďa, Jelínek Mates

1 komentář

  1. oldaf

    Na videu ze zápasu ještě pracuji, bude snad ve středu ráno a pak ho samozřejmě do článku doplním…

Komentáře byly zablokovány.