«

«

Zář 21

Z Benátek s plným počtem bodů a čistým kontem

Z prvního venkovního utkání si Sršni odvezli všechny tři body! Přečtěte si jeho stručné hodnocení.

Proti ,,B“ týmu z Benátek nad Jizerou se prosadili tři různí střelci a díky důkladnému plnění taktických pokynů Sršni udrželi poprvé v sezoně čisté konto. Utkání zhodnotil střelec vítězné branky Jirka Tvrdík.

Jirko, první otázka, jak hodnotíš utkaní?

Bylo to první soutěžní utkání venku tento rok. Benátky jsou silný tým a mají oproti nám široké kluziště. Utkání bylo od začátku těžké, ale přenesli jsme si dobrou formu z přípravy a navázali na výherní šňůru. Výborně nám zachytal gólman a dokázali jsme vstřelit 3 branky, dodržovali jsme taktiku a zaslouženě jsme vyhráli a vezmeme si 3 body.

Vstřelil jsi první, a vlastně i vítěznou, branku. Mohl bys gólovou situaci popsat?

Byla to výborná práce celé lajny. Dobře jsme napadali soupeře, udělali si tlak v útočném pásmu a dostal jsem se střele, kterou jsem trefil gólmanovi pod lapačku.

Z tvé lajny vypadl v posledním zápase přípravy kvůli zranění Mates Jelinek, do té doby jste bodovali v každém utkání. Teď ho nahradil Pepa Spitzer a forma naštěstí pokračuje dále. Jak se ti s klukama hraje?

S Matesem a Domkem jsme spolu hráli už minulý rok a letos v přípravě se nám hodně dařilo. Dostali jsme hodně prostoru ve hře a padalo nám to tam. Pepa Matesa dokázal nahradit a produktivita naštěstí pokračuje. Už jsme všichni zkušení hráči a všichni víme jak hrát a dokážeme si na ledě vyhovět. Doufám, že se Matouš brzo uzdraví a budeme ještě silnější.

Díky za rozhovor.

 

Branky a nahrávky: 25. Tvrdík (Jiráň, Häusler), 36. Spitzer (Dytrych), 44. Beran.

HC Benátky nad Jizerou: O. Šuhájek (Š. Keleši) — T. Macura, J. Kuna, L. Šípek, V. Zejda, V. Haspeklo, D. Suk, M. Pokorný — O. Švejda, J. Peca, J. Vorel, P. Hejňák, J. Kusý, M. Hošek, D. Najč, J. Husák, J. Votoupal, J. Růžek

SK Sršni Kutná Hora: D. Jelínek (J. Kočí) — M. Havelka, L. Skokan, D. Bašus, M. Häusler, Š. Havránek, D. Zvěřina — D. Jiráň, J. Tvrdík, J. Spitzer, P. Novotný, O. Plíhal, Š. Jindra, V. Dytrych, V. Hobza, A. Kadlec, F. Svoboda, L. Beran