«

«

Zář 10

Kapitán na sezonu 2024/2025

Kvůli zranění kolene přišel „A“ tým dočasně o kapitána Pavla Švejdu, který tuto roli zastává již několik let.  Po dobu rekonvalescence připadla tato výsada na dalšího sršního odchovance – Dominika Jiráně. Rovnou jsme si tak Dominika odchytili a dali dohromady krátký rozhovor o cílech na další sezonu a o tom, co pro něj znamená Céčko na dresu.

Dominiku, co pro tebe znamená kapitánské „C“?

Kdyby ses mě zeptal třeba v 8 letech, tak ti řeknu, že nejlepší hráč. Teď bych řekl, že je to asi “odměna” za to, co dělám pro tým. Ale na mé roli se nic nemění. Vždy jsem šel do zápasů, že na ledě pro tým umřu. Mám radost z každého gólu, zákroku nebo souboje, jako bych to udělal sám. Ale zároveň vím, že mi tímhle končí moje občasné výlevy směrem k rozhodčím. Nebo aspoň doufám!

Co čekáš od letošní sezóny?

Rád bych, abychom se dostali zase o něco dál. Už dlouho vím, že má náš tým potenciál, a ten se začal naplňovat od doby, co jsme dostali systém. Osobně si myslím, že už minulá sezóna měla skončit jinak než jen předkolem play off, ale i o tom to bohužel je. Příprava se nám povedla a bylo by fajn v tom navázat i v sezóně.

Máš nějaké osobní cíle?

Bylo by skvělé prožít produktivní sezónu, ale jak už jsem trochu naznačil v první otázce, je pro mě daleko víc týmový úspěch nežli osobní, takže budu moc rád, pokud klukům zase nějak pomůžu a společně to dotáhneme co nejdál.

Jak zapadli nováčci do kabiny?

Vím, že to není lehké přejít z konkurenčního klubu (všechny posily přišly z končícího „B“ týmu Kolína), ale tím, že od začátku makali, tak zapadli skvěle. Vytvořila se tu zdravá konkurence, a to mě osobně baví a věřím, že to týmu jen pomůže. Kluci mají i podobný smysl pro humor, takže atmosféra v kabině je skvělá.

Od letošní sezony jsi pokročil i v trenérské roli. Aktuálně jsi jeden z šéftrenérů v oddíle, co to obnáší?

V první řadě to, že se asi dost naplní týmová kašička, protože se každá nová funkce musí zúročit. Ne, teď vážně. Mám společně s Pavlem Švejdou na starosti mládež, a to včetně trenérů, kteří se jí věnují. Konkrétně já jsem zodpovědný za žáky a Pavel za děti do 4. třídy. Společně si pomáháme a snažíme se tu vybudovat silnou základnu.

Díky za rozhovor, ať se daří.