«

«

Zář 08

Rozhovor o přípravě před sezonou s trenérem „A“ týmu

Po odehrání posledního přátelského utkání jsme vyzpovídali nového trenéra sršního „A“ týmu – Radka Smítku. Zajímalo nás zejména, jak přípravu hodnotí a kolik hráčů se do ní zapojilo. Celý rozhovor najdete na následujících řádcích.

Trenére, jak byste zhodnotil přípravné období?

Zhodnotím i přípravné období od května do června, když jsem nastoupil. Hned od prvního tréninku bylo na týmu vidět, že strašně chce. Ukázal se charakter týmu, že tady není žádný jedinec, který by si nějakým způsobem na něco hrál a ten tým táhne za jeden provaz. To bylo vidět už v jarní přípravě nad účastí a nad tím, že nikdo nebrblal, co se dělá, jestli to je náročné, není to náročné a to se přesunulo na led. Od prvního tréninku to mužstvo neustále pracuje a je vidět, že se chce posunout. Když bych to zkrátil, tak prostě je tam jedno velký srdce, a to se de facto přenáší do zápasů.

Jak hodnotíte jednotlivé zápasy z přípravy?

K zápasům. Když to vezmu po pořádku, tak vlastně to zmíněné srdíčko rozhodlo zápas s Popovicemi. Měli jsme úžasný vstup do utkání, když jsme 1-0 vedli v prvním střídání. Byl to zápas hodně o bruslení. V Popovicích jsou v tom velmi dobří a to samé pro ně platí i při práci s pukem. Po vyrovnání ve třetí třetině se ukázal charakter týmu. I přesto, že jsme byli pod mírným tlakem, tak jsme utkání dokázali strhnout na svoji stranu. A to i přes závěrečné oslabení, kde i soupeř odvolal gólmana.

Když přejdu na to druhé utkání ve Vlašimi, tak tam si myslím, že jsme zase šli do toho s velikým srdíčkem, s tím charakterem a de facto jsme se drželi našich not a dá se říct, že od první minuty jsme utkání udávali směr. Zaslouženě jsme šli do vedení 3:0. Koncem druhé třetiny soupeř snížil na 3:1 a v závěrečné třetině nás mírně zatlačil a vstřelil druhou branku. Konec jsme ale sehráli tak, jak jsme měli a ani jsme domácím nedali šanci na nějaký zvrat v powerplay.

Třetí utkání s Vlašimí – zase výborná první třetina, hodně bruslivá. Odskočili jsme do tříbrankového vedení, kde jsme polevili a ve druhé třetině přišlo sebeuspokojení a byli jsme potrestáni. Ale prostě tak to je, někdy se to v podobných zápasech zkrátka stane,možná na nás dolehla únava ze tří utkání v 7 dnech. Každopádně třetí třetina nám ukázala, na co máme. Odskočili jsme na rozdíl pěti branek a dokázali jsme zvítězit 8:3.

Generálka se Žabonosy. Neskutečný začátek. Asi v desáté minutě to bylo 6:0 nebo 6:1 a teď v tom nastoleném tempu pokračujte. Chtěli jsme v tempu vydržet, ale samozřejmě to soupeř taky chtěl zvrátit a vyrovnat hru, což si myslím že se mu trošku povedlo. Polštář s náskokem byl ale tak obrovský, že nedošlo k nějakému zvratu. Naopak jsme to udrželi, dali pár dalších branek a po zásluze brali vítězství s výsledkem 9:4.

Najdete na všech zápasech něco společného?

Výborná práce všech hráčů, kteří zasáhli do všech čtyřech utkání a pokora k soupeři. Takhle to prostě musí vypadat.

Do týmu přišly nové posily. Kolik hráčů do přípravy zasáhlo?

Do přípravy nám zasáhlo zhruba 22 hráčů. Dá se říct, že jsem spokojený se všemi. Jde mi především o přístup jak k utkání, tak k tréninku, tak prostě k celkovému tomu ponětí tady. Chceme se prezentovat pracovitostí. Nechceme se tady prezentovat jak nějaká banda nějakých frajírků. Ale chlapů, kteří chtějí pracovat a jdou si za svým cílem, postupným cílem.

Je něco co byste z přípravy vyzdvihnul?

Jednoznačně charakter, ten dneska rozhoduje zápasy. Můžeš prohrát, ale potom je důležité, jak k tomu mužstvo o tréninku přistoupí a chce s tím něco udělat.

 

Díky za rozhovor.