«

«

Zář 03

Výkon Sršňů se postupně zlepšuje

SK SRŠNI Kutná Hora – TJ Slavoj Velké Popovice 2:5   třetiny (1:3,1:2,0:0)

Sobota 1. září byla ve znamení zápasu s velkopopovickými kozli. Soupeř přijel s velmi úzkým kádrem, jedná však o tým, který patří dlouhodobě mezi nejlepší týmy krajské ligy. Sršni nastoupili s třemi pětkami, opět ale se změnami, které si vynutili už i zranění hráčů.


V předchozím zápase si odbyl premiéru v A-týmu gólman Pekař, který nastoupil v dnešním zápase jako dvojka za Jelínkem. Další premiéra čekala na dalšího juniora, tentokrát útočníka Ondru Plíhala. Sršni proto permanentně plní jeden z hlavních cílů klubu, kterým je výchova hráčů od přípravku až po kategorii mužů.

Do zápasu jsme doslova vlétli, když se hned po vhazování procpal první útok do obraného pásma soupeře a po pár vteřinách ohrozil gólmana. Gól z této akce nepadl, ale hned v úvodu ukázali mladí hráči Dytrych s Plíhalem, vedeni centrem Siváčkem, že respekt ze soupeř není strach ze soupeře.
Rychlý začátek předznamenal tempo celé třetiny. Oba týmy hrály útočně, oba týmy hráli velmi kontaktně. Pro Sršně dobrá zpráva, protože zejména důraz nám výrazně chyběl v prvních dvou zápasech.
Při některých zákrocích jsme si, ale pomohli zbytečně fauly. První trest jsme dostali v 6. minutě a bohužel to byl trest, který otevřel skóre. Před jeho skončením nás soupeř přečíslil a vstřelil první gól. V té chvíli jsme, ale přesto hráli velmi aktivně a platilo to o všech třech pětkách. Když naskočila na led 2. pětka, podařilo se jim držet soupeře v jejich pásmu, až se nakonec prosadil Jiráň, který svým důrazem před brankovištěm zajistil vyrovnání.
Důrazu bylo při hře opravdu hodně, bohužel na to doplatil Chmelař. V 15. minutě ho trefil velmi tvrdě popovický Černý, v rohu hřiště. Jen velmi pomalu se zvedal Chmelař z ledu, aby hned potom zamířil do kabiny. Zápas pro něj skončil! Už při zápase s Kolínem byl nevybíravě faulován a trefené rameno ještě nebylo zcela v pořádku….
Na konci 17. minuty soupeř přehrál naší 3. pětku a vzal si zpět vedení. V tu chvíli jsme si vybrali slabší chvilku. Uběhlo jen 16 sekund, když popovický obránce nahodil lehký puk před bránu, kde ho se štěstím tečoval Vacek nad rameno gólmana Jelínka. Ze slibně se vyvíjející třetiny a dobrého výkonu celého týmu, jsme rázem ztráceli 2 góly.

Krátce po začátku druhé třetiny jsme dostali čtvrtý gól, nicméně rozhodčí ho po delší poradě neuznali pro posunutou bránu. Další pěknou akci předvedl Siváček, když zavezl puk z vlastního pásma až do útočného a z levého křídla prověřil tvrdou střelou gólmana hostů.
Na začátku 28. minuty však skóroval opět soupeř a tento 4. gól už byl regulérní. Chvíli na to byl vyloučen za podražení Jiráň, oslabení jsme ale dokázali uhájit.
Ve 32. minutě předvedl cit pro nahrávku Pavel Švejda, který poslal od modré dlouhou nahrávku před bránu, kde ji těsně nad ledem trefil Jan Tvrdík a puk poslal mezi betony gólmana Jizby. Nádherná akce se skvělým zakončením, která nám přinesla snížení na 2:4.
Soupeř byl přesto o krok dál a pátým gólem ve 33. minutě to potvrdil.

Že máme co zlepšovat nám předvedl Jiráň. Když rozhodčí odpískal naše zakázané uvolnění, zcela zbytečně doprovodil jeho rozhodnutí nelichotivým komentářem, za který dostal desítku. Ještě víc než rozhodčího však vytočil trenéra, který ho následně nechal svléknout a zápas ho nenechal dohrát.
Jestli budou jednotlivci oslabovat tým takovými dětinskými výlevy, můžeme hrát sebelepší hokej a stejně nám to nebude k ničemu.

Třetí třetina nepřinesla žádný gól, nicméně jsme sledovali i nadále svižný hokej. Šance si vytvářeli oba týmy, gólmani ale žádnému ze střelců neumožnili oslavu úspěšné střely. Před koncem zápasu, když jsme měli poslední možnost na korekci výsledku, jsme zcela nesmyslně začali plnit trestnou lavici. Během posledních několika minut se tam protočilo pět našich hráčů!?!
Celkový účet trestů byl pro Sršně velmi negativní: 28 trestných minut ku 6 minutám soupeře!
Jestliže se zlepšuje naše hra, pak si musí všichni hráči natlouct do hlavy, že na ledě nejde o jejich vlastní ego, ale o výkon týmu. A ten kdo ho nesmyslným způsobem oslabí nebo dokonce opakovaně oslabuje, nemá na ledě co dělat. Sebelepší kvalita hráče není k ničemu, když takový hráč sedí na trestné lavici a ostatní se musí bránit přesile soupeře. Je to tak jednoduché a přesto to ještě všichni hráči nepochopili!

 

sestava:  Jelínek David, Pekař Tomáš
Chmelař, Švejda Petr, Křeček, Švejda Pavel, Havelka, Vaněk, Šváb Ladislav, Červinka
Plíhal, Siváček, Dytrych, Jelínek Matouš, Jiráň, Tvrdík Jan, Socha, Šváb Michal
Trenér:   Stanislav Bednář

Branky:                Jiráň, Tvrdík
Asistence:           Švejda Pavel
Vyloučení:           9x 2 minuty + 10 minut : 3 x 2 minuty

Fotky jsou na webu https://srsni96.rajce.idnes.cz/Pratelak_-_2018-09-01_-_Srsni_A_-_V._Popovice_2-5/