«

«

Srp 27

V prvním přáteláku jsme zatím hledali hokej

SC Kolín „B“ – SK SRŠNI Kutná Hora 4:2   třetiny (1:0,0:1,3:1)

V sobotu 25.8. jsme zahájili přípravu na letošní sezónu přátelákem na kolínském ledě, s místním „B“ týmem. Tým byl složený z hráčů II. ligového áčka i Žabáků, tak uvidíme v jakém složení bude hrát soutěž.  Náš tým nebyl kompletní, přesto jsme nastoupili s třemi kompletními pětkami.

Zápas začali lépe domácí, byli více aktivní, hráli hokej, my jsme se po prvním týdnu na ledě spíše hledali a hledali v sobě hokej. S nepřesnostmi v prvním zápase počítají všichni, tentokrát, ale bylo nepřesností méně, než hokejového důrazu a chuti vyhrát. Přičtěme to dlouho trvajícím vedrům a do příštího zápasu vstupme úplně jinak. Teprve potom můžeme být tím týmem, který chce soupeře porazit a hraje naplno.

Od začátku nám nebyly už tradičně nakloněni místní rozhodčí, takže jsme si vyzkoušeli velmi zhusta hru v oslabení, dokonce i 3 na 5… Těmto tlakům jsme dokázali čelit, ale až hra 5 na 5 nám přinesla inkasovaný gól. Druhá pětka mohla několikrát rozehrát a založit útok, přesto se opakovaně vrátila do hloubi našeho obranného pásma a puk ztratila. Soupeř zaváhání okamžitě využil a otevřel skóre zápasu.
V první třetině jsme si vyzkoušeli i přesilovku. Přes několik pokusů o ohrožení domácí brány jsme gól nedali.

Vlažný výkon týmu okomentoval trenér během přestávky v kabině a jeho pokyny pochopitelně směřovali k výrazné změně herního projevu.

Nástup do druhé třetiny byl proto o poznání lepší, i když zdaleka nedosahoval kvality, na jakou jsme zvyklí. Přesto hned v prvním střídání napravila druhá pětka chybu z první třetiny. Jenda Tvrdík zavezl puk přes střed hřiště až na levé křídlo a když u to vypadalo, že prováhal čas na střelu, našel Jelínka na středu hřiště, který položil rychlou kličkou gólmana Hermanna a srovnal na 1:1.
Vzápětí gólman Jelínek rozehrál puk do sítě a šli jsme opět do oslabení. Po tomto vyloučení zaúřadovali opět rozhodčí a postupně vyloučili několik hráčů na obou stranách. Druhá půlka třetiny se obešla bez vylučování a nejspíš i proto jsme viděli nejlepší hokej, i výkon Sršňů šel nahoru. Přesto gól nepadl a do kabin jsme odcházeli za stavu 1:1.

Před třetí třetinou jsme se potýkali s dveřmi střídačky, které nešly zavřít. Hrubým násilím nám domácí dveře zavřeli, ovšem otevřít už nešli. Třetí třetinu jsme se proto museli obejít bez nich.
Vylučovaných bylo i v této třetině hodně. Při jedné z šanci jsme už byli blízko gólu´, ale střela Pavla Švejdy skončila jen na tyči. Naopak soupeř se dostal do brejku a jeho zatažení a pádu na led si vyzkoušel náš gólman první samostatný nájezd. Podle nového pravidla na něj opět může nastoupit jakýkoliv hráč týmu, soupeř proto poslal zkušeného beka áčka Hanzla. Ten krátkým blafákem zvýšil na 2:1.
Pokračovala série vylučování a když jsme hráli jen ve třech, podařilo se Jelínkovi vypíchnout nahrávku a jít do brejku, ovšem soupeř ho sundal naprosto nekompromisním způsobem. Rozhodčí proto nařídil trestné střílení na druhou stranu. V našem případě nechal trenér na ledě Jelínka, který nedal Hermannovi šanci a střelou na lapačku srovnal na 2:2. Bylo proto velmi příjemné snížit v oslabení 3 na 5, nicméně v pokračujícím oslabení soupeř zvýšil na 3:2.
Poslední gól padl těšně před koncem zápasu do prázdné brány, když jsme se pokusili o hru v šesti.

Nás výkon nebyl nijak oslnivý, doufejme, že je to jen krátkým časem stráveným zatím na ledě.
Další zápas nás čeká ve středu 29. srpna na domácím ledě proti Vlašimi, od 19 hodin.

Statistiky Kolín B – SRŠNI:
– celkem střelba                       30:18
– úspěšnost gólmanů               88,9% : 90,0%
– využití přesilovek                   1:0 (+1x KH v oslabení 3 na 5)
– úspěšnost vhazování                  56% : 44%

 

sestava:  Jelínek David, Kunášek Michal
Chmelař, Suchý, Švejda Pavel, Křeček, Havelka, Vaněk
Javůrek, Siváček, Dytrych, Jelínek Matouš, Jiráň, Tvrdík Jan, Švejda Petr, Socha, Sádlo
Trenér:   Stanislav Bednář

Branky:                Matouš Jelínek 2x
Asistence:           Jan Tvrdík
Vyloučení:           mnoho…

Fotogalerie : https://srsni96.rajce.idnes.cz/Pratelak_-_2018-08-25_-_Kolin_-_Srsni_A_4_2